martes, 9 de febrero de 2010

DEL MERCAT A LA TAULA. SEGONA EDICIÓ. RECEPTES DE BAIX COST.


Dintre de la campanya de promoció dels mercat municipals, l'Oficina de Mercats i Fires Locals organitza la segona edició del concurs Del mercat a la taula, en aquesta ocasió centrada en les receptes de baix cost. Podran participar totes les persones usuàries dels mercats municipals aportant receptes econòmiques, saludables i a l'abast de tothom, a través de plats i productes típics de cada municipi o del territori on s'ubiquen.

L'objectiu, per tant, és doble: d'una banda, aportar solucions a la població en la cuina diària mitjançant receptes o menús econòmics i saludables, a l'abast de totes les economies; de l'altra, situar els mercats municipals com a referents de compra saludable i de consum responsable.

Una segona novetat d'aquesta edició és la presentació dels cursos de cuina amb productes econòmics als mercats, uns cursos que pretenen fomentar els valors nutritius i la cuina del producte de proximitat per estalviar amb el producte de temporada i l'aprofitament màxim de tot el que es compra. Aquests cursos estant organitzats per la revista Cuina, aniran a càrrec de cuiners de la zona i es faran al propi mercat.

Aquesta campanya finalitzarà el mes de gener de 2011 amb el lliurament gratuït, a través de les parades dels mercats, del segon llibre de receptes Del mercat a la taula. Aquest llibre contindrà les receptes de baix cost de cada municipi guanyadores del concurs.

Així doncs, la nova campanya Del mercat a la taula reforça les sinergies entre la clientela i el mercat, i té en la cuina local i popular l'element vehicular amb el producte autòcton i territorial que podem trobar als nostres mercats.

Bases del concurs de receptes:

Objecte:

La Diputació de Barcelona, mitjançant l'Oficina de Mercats i Fires Locals i en col·laboració amb els ajuntaments i els mercats municipals, convoca la segona edició del concurs de receptes culinàries de la província de Barcelona, elaborades pels clients i les clientes dels mercats i amb l'objectiu de donar a conèixer receptes econòmiques, saludables i a l'abast de tothom, a través de plats i productes típics de cada municipi o del territori on s'ubiquen.

Aquesta campanya finalitzarà amb l'edició del segon llibre de cuina Del mercat a la taula, el qual recopilarà un seguit de primers, segons plats i postres que hagin sortit guanyadors de l'esmentat concurs.

Requisits:

El concurs és obert a tots els clients i les clientes del mercat municipal sense distinció d'edat.

Cada participant pot presentar un màxim de tres receptes (ja sigui un primer o segon plat, unes postres o bé un menú que contingui una recepta de cada categoria).

Per tal de triar els/les guanyadors/es, el jurat atorgarà un màxim de 200 punts per a cada proposta tenint present el criteris següents:

Que les receptes facin referència a plats típics del municipi (o del territori) o que s'elaborin amb productes propis de la zona, sobretot aquells que disposin d'una Denominació d'Origen Protegida (DOP), una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o d'una Marca de Qualitat (Marca Q) [fins a 40 punts].

Que les receptes siguin de baix cost (serà el jurat qui establirà el preu aproximat de les receptes presentades a concurs) [fins a 50 punts].

Que els ingredients de les receptes es puguin trobar al mateix mercat [fins 50 a punts].

El valor gastronòmic de la recepta, segons el criteri del/a cuiner/a del jurat [fins a 40 punts].

El valor nutritiu de la recepta, segons el criteri del jurat [fins a 20 punts].

Les receptes han de ser per a un total de quatre persones.

Com participar-hi:

Cal escriure les receptes, juntament amb les dades personals, a la butlleta retallable que trobareu als mercats municipals. Cal dipositar aquesta butlleta correctament emplenada a alguna de les bústies elaborades especialment per al concurs i que trobareu al vostre mercat més proper.

També podeu descarregar i imprimir-vos la butlleta a través d'aquesta pàgina web (disponible properament), si bé cal que després la dipositeu físicament en alguna de les bústies esmentades.

Termini d'inscripcions:

La data màxima per presentar les receptes finalitza el proper 30 d'abril de 2010.

Finalistes i guanyadors:

Un jurat format per representants del mercat i del municipi, amb participació de cuiners/es de prestigi, seleccionaran les sis receptes finalistes i, d'entre aquestes, les dues guanyadores. Els/les guanyadors/es rebran un trofeu exclusiu lliurat per l'Oficina de Mercats i Fires Locals i una subscripció per un any a la revista CUINA.

En el cas dels municipis amb un sol mercat, les dues receptes guanyadores seran les que formaran part del llibre de receptes que editarà la Diputació de Barcelona. En el cas dels municipis amb més d'un mercat participant, el jurat serà responsable de triar, d'entre totes les receptes guanyadores, aquelles dues que representaran finalment el municipi.

Drets d'autor :

Les sis persones finalistes cedeixen a la Diputació de Barcelona tots els drets de propietat intel·lectual en exclusiva sobre l'ús de les receptes lliurades i durant un període de temps il·limitat, que podrà, si s'escau, utilitzar aquests menús en activitats posteriors. Totes les receptes es publicaran en català, independentment de l'idioma en el qual s'hagin rebut.

Altres:

La Diputació de Barcelona es reserva el dret de modificar aquestes bases per causes de força major. Les persones que participin en aquest concurs accepten aquestes bases en el moment de la inscripció. Igualment, la Diputació de Barcelona es reserva el dret a fer les modificacions que consideri més adients en la composició final del llibre de receptes.

Organitza: Oficina de Mercats i Fires Locals de l'Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i els mercats de cada municipi.

Aquestes receptes seran cuinades per cuiners/es professionals en un espai habilitat per la Diputació de Barcelona per tal de facilitar les tasques de fotografia dels plats.



No hay comentarios:

Publicar un comentario