domingo, 23 de octubre de 2016

Top cuina. Reportatge fotogràfic. El Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 s’estrena amb gran èxit i afluència de públic.

Nandu JubanyGaggan AnandOriol Balaguer, Sergio i Javier Torres, Josep Pelegrín, Xano Saguer, Patrick Roger o Christian Escribà han estat alguns dels protagonistes de la primera jornada del Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016

Vicent Guimerà, de l’Antic Molí d’Ulldecona, rep el premi Cuiner de l’Any 2016
 
El Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 ha viscut una primera jornada on ha destacat la gran afluència de visitants i ponències d’un alt nivell. La inauguració oficial d’aquesta edició ha estat presidida el President de la Generalitat, Carles Puigdemont que, acompanyat de diverses autoritats i els responsables de Fòrum Gastronòmic Pep Palau, Jaume von Arend i Josep Maria Matamala, ha fet un recorregut pels diversos espais del Fòrum.

Una de les més sessions més esperades ha estat la de Gaggan Anand, fundador i xef del restaurant Gaggan de Bangkok, Tailàndia, considerat el millor restaurant d’Àsia del 2016 per la revista ‘Restaurant’ i ha estat la primera visita al Fòrum Gastronòmic del pioner de l’alta cuina índia.

El Fòrum Gastronòmic d’enguany posa l’accent en el món de la pastisseria i la cuina dolça, convertint-les ja en l’eix vertebrador de les activitats del primer dia. La jornada s’ha inaugurat amb el taller del Fòrum Dolç  impartit per Oriol Balaguer; seguint amb el dolç com a protagonista, Nandu Jubany ha presentat les postres que elaboren al seu restaurant i  Xano Saguer, de Cacao Barry i Espai Sucre, ha dedicat la sessió a la xocolata en les postres i les tapes dolces.

Els germans Sergio i Javier Torres del restaurant Dos Cielos de Barcelona han realitzat una ponència que ha girat al voltant del binomi “Essència i Estètica” i Josep Pelegrín ha ofert als assistents del seu taller una ruta guiada pels vins dolços d’Europa.

A l’hora de dinar els assistents han pogut degustar els plats de l’espai Cuines del Món. Un espai de restauració on cada dia 4 restaurants presenten 4 propostes gastronòmiques simultànies. Avui ha estat el torn dels restaurants XemeiCeviche 103Fogo Oaxaca. Les postres van a càrrec de l’Escola Hofmann.

La vessant més lúdica s’ha viscut a la tarda amb el Primer concurs nacional de receptes asiàtiques Udon “The NoodleMaster”, que ha presentat Isma Prados.
A la tarda ha estat el torn de Patrick Roger que ha mostrat els seus treballs més recents a través d’escultures de xocolata. L’ha seguit Jordi Vilà del restaurant Alkímia, amb una demostració d’alta cuina barcelonina. Ha tancat la primera jornada, Christian Escribà, quarta generació al capdavant de la mítica pastisseria, que ha fet una demostració de la cuina creativa que s’hi du a terme. També hi ha hagut sessió de cocteleria amb Alberto Pizarro, Manel Tirvió i Adal Márquez.

Vicent Guimerà rep el Premi Cuiner de l’Any 2016
L’Auditori ha acollit l’entrega del Premi Cuiner de l’Any 2016, en col·laboració amb La Vanguardia, que reconeix la tasca dels cuiners emergents que utilitzen producte de proximitat, tenen sensibilitat per les produccions ecològiques i fan difusió d’aquests valors. El guanyador de la sisena edició d’aquest certamen ha estat Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, que ha estat escollit per votació popular a través de la pàgina web de La Vanguardia després de que un jurat especialitzat triés els cinc finalistes.

Homenatge a Mey Hofmann
També hi ha hagut temps per recordar una figura clau de la nostra cuina que ens ha deixat aquest any: Mey Hofmann. El Fòrum ha volgut retre un homentatge a títol pòstum a la mítica cuinera i creadora d’una de les escoles més important de Catalunya. Hi ha intervingut la seva filla, Sílvia Hofmann, acompanyada de mestres i alumnes de l’escola.
 
Tot a punt per continuar
Els fogons només s’aturen unes hores, perquè demà torna l’activitat. A partir de les 10h del matí passaran pel Fòrum Gastronòmic Barcelona 2016 cuiners de la talla de Carme Ruscalleda, Ricard Camarena o Paco Pérez, a més de mestres xocolaters i pastissers com Nina Tarasova, Ramon Morató, Josep Maria Ribé, Raúl Bernal,Miquel Guarro, Daniel Álvarez Carles Mampel.  També hi haurà sessions de cocteleria amb Javier de las Muelas i Simone Caporale i es presentarà el film ‘CacaoCollective. Descubre el origen del chocolate’.

En el marc de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia demà es presentaran les conclusions del Pla de Gastronomia. I seguiran també les trobades entre compradors internacionals de Corea, Mèxic  i Polònia amb empreses catalanes, una iniciativa promoguda per ACCIÓ i Fòrum Gastronòmic.
























































No hay comentarios:

Publicar un comentario