lunes, 9 de noviembre de 2015

4t Gran Tast de Vins DO Empordà a Barcelona. 26-10-2015.



Amb gran èxit de convocatòria, més de 800 professionals han visitat la mostra que ha ofert la possibilitat de tastar els millors vins empordanesos en una sola tarda.

El President del consell regulador, Xavier Albertí, ha valorat de manera positiva l’èxit de l’acte, ha afirmat que la relació entre els vins de l’Empordà i Barcelona ve de lluny, i aquesta quarta edició demostra que s’afiança. El Born ha estat una elecció encertada, la història i modernitat de l’espai són l’escenari perfecte per segellar la relació entre Barcelona i els vins de tramuntana.

L'aposta per la qualitat que la DO Empordà va engegar ara fa 10 anys dona els seus fruits. El pas a produccions de qualitat, en general més petites, i l'impuls per varietats autòctones, s'han traduït no només en creixement, també en reconeixement pel seu tret diferencial.
Part d’aquest reconeixement s’ha traduït en els Premis Vinari que han tingut un espai destacat al Born de la mà del reputat periodista Alfred Peris que ha guiat el tast dels premiats. La DO Empordà és la denominació catalana amb major nombre de medalles en les categories de vins tranquils: negres joves, rosats i dolços. En total van aconseguir 17 de les 77 medalles concedides, pràcticament una quarta part del total.

Les varietats autòctones empordaneses, per les que cada cop aposten més elaboradors, han tingut també el seu espai de la mà de Laura Masramon, personal sommelier. Les carinyenes, la blanca i la negra, i les garnatxes, la blanca, la roja i la negra. El fort convenciment que encara queda camí per recórrer i que les varietats autòctones seran la clau, ha fet augmentar la quantitat de vins monovarietals molt arrelats al terrer.

També ha estat d’interès pels visitants conèixer l’aportació del suro al vi. l’Institut Català del Suro ha ofert un tast sensorial amb els aromes positius que pot transmetre el suro: vainilla, herba fresca, espècies, eucaliptus, entre d’altres. La DO Empordà és la única DO a Catalunya, i de les úniques del món, que es troba en territori surer i això es tradueix en proximitat, sostenibilitat, cultura i territori.

Els visitants també han gaudit al llarg de la visita de l’actuació de casual sommeliers. Sommeliers emergents han ofert de manera desenfadada el tast d’alguns dels vins de la DO Empordà al llarg de la tarda. L’organització de l’esdeveniment ha estat a càrrec de Tere Gallimó, directora de LaGalli&Co. El tast s’ha ofert en copes Riedes.

Aquest és el llistat complet dels cellers de la Denominació d’Orígen Empordà que han presentat els seus productes al Born Centre Cultural: Mas Estela, Hugas de Batlle, Celler Martín Faixò, Espelt Viticultors, Pere Guardiola, Oliveda, Celler Arché Pagés, Vinyes d’Olivardots, Terra Remota, Celler Martí Fabra, Celler Cooperatiu d’Espolla, Av Bodeguers, Cellers d’en Guilla, La Vinyeta, Castell Peralada, Empordàlia, Mas Romeu, Mas Llunes, Celler Maset Plana, Celler Garriguella, Celler Can Sais, Mas Oliver, Masia Serra, Vinyes dels Aspres i Bodegas Mas Vida.


Consell Regulador DO Empordà
Avinguda Marignane, 2
17600 Figueres
Tel +34 972 50 75 13
Fax +34 972 51 00 58























No hay comentarios:

Publicar un comentario