viernes, 4 de noviembre de 2011

I Festa Slow Food Catalunya. 6 de novembre 2011. El Masroig (Priorat).





Durant tots aquests anys en què Slow Food ha estat funcionant al nostre país, han estat moltes les activitats realitzades pels diferents conviviums (fires, presentacions de productes a l’arca del gust i posterior difusió, pronunciaments públics, participació en moviments, la xarxa estatal de restaurants km 0, la Dolça Revolució, Cultures Trobades, etc.) i també moltes les persones que desinteressadament hi han treballat (cuiners, productors, consumidors…). Malgrat això, potser no se n’ha fet prou promoció/difusió d’algunes d’aquestes activitats realitzades, o no han arribat a tots els associats i simpatitzants.
Reunits els representants de tots els conviviums de Catalunya, hem pensat que amb l’objectiu d’intercanviar idees i coneixements de les persones i dels productes singulars, caldria instituir una festa anual del soci i simpatitzant, cada vegada en un punt diferent de la nostra geografia i lligat a la recuperació d’un producte o d’una cultura agroecològica o gastronòmica.

La primera festa la celebrarem el diumenge 6 de novembre, portarà el nom de:

Festa de Slow Food de Catalunya. Les Cultures Trobades: Festa del Vi Novell
Tindrà lloc a la vila del Masroig, a la comarca del Priorat, on volen recuperar la tradició de celebrar la sortida del vi de la darrera verema. Són moltes les idees que tenim per aquesta festa: des de tallers de tast, fira de productors locals, activitats per la canalla, música, xerrades i moltes més… Serà també una oportunitat per conèixer els productors del Priorat i la seva comarca.

Horari:
Tastos, cultura, gastronomia, sostenibilitat, tradició..
De 10 a 14h. Fira de de productors de proximitat on podreu comprar, preguntar i remenar.
De 11 a 13h. Un Recorregut Gastronòmic als Trulls (els antics cellers medievals del Masroig) on hi haurà una exposició i degustació de productors
De 11.30 a 13.30h. Taller de l’arrop; aprèn a fer arrop amb el mític Pep Salsetes. Una breu presentació de la guia dels Restaurants Km 0 Slow Food, i Taller de cervesa artesana.
A les 13h. Presentació del Vi Novell. Les Rondalles del Vi amb Jaume Arnella
A les 14h. Dinar Popular
Xerrada-col·loqui sobre Slow Food Catalunya
*Venda de tiquets al restaurant Celler de l’Aspic de Falset i al Celler del Masroig.
Organitza: Slow Food Catalunya (Barcelona Vázquez Montalbán, Garraf, Priorat, Terres de Lleida, Garrotxa, Vallès Oriental, Catalunya Central, L’Empordà, Terres de l’Ebre)

No hay comentarios:

Publicar un comentario