jueves, 20 de octubre de 2011

MERCAT DE MERCATS. LA FIRA DELS MERCATS DE BARCELONA. 21-22-23, OCTUBRE DE 2011.


Barcelona torna a acollir la fira Mercat de Mercats a la plaça de la Catedral i a l’avinguda Francesc Cambó. Durant els dies 21, 22 i 23 d’octubre, desenes de paradistes, provinents dels mercats de la ciutat, junt amb productors, restauradors i sumillers de tot Catalunya mostraran al públic els seus productes de qualitat. Aquest any, la cuina catalana tindrà tot el protagonisme a la Fira i per això s’hi han organitzat activitats a l’Aula Gastronòmica-La Cuina Catalana i al Celler dels Sumillers. I de la teoria passarem a la pràctica. Els plats es podran tastar als bars de cuina de mercat a preus populars. També hi ha la novetat de la participació de paradistes de vins i de caves. Finalment, la fira comptarà amb una comunitat convidada. En aquesta ocasió és Galícia i en concret el consell regulador de denominació d’origen Ribeiro.

L’any passat, milers de persones van fer seu l’espai de Mercat de Mercats i van degustar tota mena de productes i plats elaborats per cuiners locals i invitats per a l’ocasió. Els horaris: el dia 21 de 12 a 20 H; el dia 22, de 10 a 20 H, i finalment, el dia 23, de 10 a 19 H. Es posaran a la venda tiquets de consumició.

Mercat de mercats l’organitza l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de laGeneralitat. Està patrocinat per les empreses Moritz, Tau-Icesa, el patronat de Turisme Costa Brava- Pirineu de Girona iCRDO Ribeiro.


 Mercat de Mercats us ofereix una mostra de tapes amb productes de mercat, vins, caves, cerveses, refrescos, cafè i aigua. Una dotzena de restaurants i bars, tant dels mercats municipals com de la ciutat i del seu entorn, serviran aquests productes a l’espai Cuina de Mercat de la fira i es vendran a través de tiquets. L’espai Cuina de Mercat estarà situat prop de la plaça Nova.


Les tapes i els platillos de Mercat de Mercats

Quines tapes es podran menjar a mercat de mercats aquest any? I els platillos? Per anar fent boca, entre gustos i capritxos, aqui podeu veure tot el que podeu tastar aquests dies, a quina parada ho trobareu i qui ho elabora.

Hamburguesa de “wagyu” (vedella) amb foie, preparat per Quim de la Boqueria. Joaquín Márquez Durán.
Pop del “Kiosko”. Bar Kiosko Universal. Mercat de la Boqueria, Benjamin Domínguez
“Callos”, del Bar La Torna. Mercat de Santa Caterina. Montse Rocamora.
Anxova de l’escala amb pa amb tomàquet. Bar Nuri. Mercat de Sant Andreu. Jordi Anglí.
Ensaladilla russa. Restaurant bravo 24. Carles Abellán.
“Montadito” de botifarra amb ceba confitada. Restaurant Cuines Santa Caterina. Mercat de Santa Caterina. José Santiago.
Paella DO Barceloneta. Restaurant el Suquet de l’Almirall. Quim Marquès.
Makis de tonyina vermella de Balfegó. Restaurant Shunka. Zhang Chao.
Piruleta de moll de roca amb allioli provençal. Ohla Gastrobar. Xavier Franco.
Amanida d’alvocat, tomàquet picant i llagostins. Restaurant La Canyota. Ever Cubilla.
Gresoleta de bacallà. Bar Velódromo. Jordi Vila.
Patata brava. Restaurant Avalon by Ramon Freixa. Sergi Hernández.

A continuació, podeu veure les diferents modalitats de tiquets i els seus preus:







Distribució de la fira Mercat de Mercats a l’avinguda de la Catedral i a l’avinguda Francesc Cambó

Divendres, 21

Celler dels sumillers
12.00-13.00 h Obertura de l’aula
Les Denominació d’Origen de (DO) de Catalunya: Jordi Bort, director general de l’INCAVI
13.00-13.45 h Tast de vins
Iniciació: com tastar un vi i sortir-se’n. Conduït per l’ACS (Associació Catalana de Sumillers)
16.00-16.30 h El Cafè
Iniciació al tast Jordi Codina- Cafès Caracas
17.00-17.45 h Fruita i acidesa des de Galícia
Tast de vins conduït pel CRDO Ribeiro
18.15-18.45 h L’oli d’oliva
Conèixer i distingir els olis del territori català Anna. M Garcia Weberman, Olioliva.com
18.00-18.30 h Moritz
Nous clàssics de la cocteleria de Moritz
19.00-19.45 h El món del cava
Els reserves i els gran reserves Juan Muñoz, president de l’Academia de Sumillería

Activitats lúdiques
12.00 h Grup Sardanista Maig
(sardana tradicional i punts lliures)
18.00 h De Calaix
Grup de nova polifonia tradicional catalana

Dissabte, 22

Celler dels sumillers
10.30-11.00 h Els formatges catalans
Bons i versàtils: els frescos i els de pasta tova
11.15-11.45 h Els tes
Més que una beguda Salvador Sans, cafès El Magnífico
12.00-12.45 h Fruita i acidesa des de Galícia Tast de vins conduït pel CRDO Ribeiro
13.15-14.00 h El vi: tast de les varietals autòctones catalanes Xarel·lo, macabeu i garnatxa blanca Ferran Centelles, sommelier, elBulli Foundation
16.00-16.30 h Vins dolços Garnatxa negra, moscatell i vi ranci Ferran Centelles, sommelier, elBulli Foundation
16.45-17.30 h Tast de vins Iniciació: com tastar un vi i sortir-se’n Conduït per l’ACS (Associació Catalana de Sumillers)
19.00-19.45 h el món del cava Els reserves i els grans reserves Juan Muñoz, president de l’Academia de Sumillería

Activitats lúdiques
14.00 h Batucada a ritme del grup Sambao
16.00 h Exhibició castellera dels Castellers
del Poble-sec
18.30 h Havaneres / Terra endins

Diumenge, 23

Celler dels sumillers
10.30-11.15 h Espectacle Infantil
Aprèn a menjar fruita
11.45-12.15 h Els formatges catalans
Potents i complexos: els de pasta dura i els blaus
12.45-13.15 h El vi: de les varietats autòctones catalanes
Garnatxa i carinyena Ferran Centelles, sommelier, elBulli Foundation
13.30-14.00 h Moritz
Nous clàssics de la cocteleria Moritz
16.00-16.45 h Tast de vins
Iniciació: com tastar un vi i sortir-se’n Conduït per l’ACS (Associació Catalana de Sumillers)
17.00-17.45 h Decàleg per elaborar un bon gintònic
Amb Fever-Tree. Sergio Estévez
18.15-19.00 h El món del cava
Els reserves i els grans reserves Juan Muñoz, president de l’Academia de Sumillería

Activitats lúdiques
12.00 h Grup Sardanista Maig
(sardana tradicional i punts lliures)
18.00 h De Calaix
Grup de nova polifonia tradicional catalana


No hay comentarios:

Publicar un comentario