domingo, 14 de septiembre de 2014

RULO DE LLUÇ I PERNIL CUIT A l'AROMA DE RATAFIA AMB SALSA DE RAÏMS.


Ingredients:
1 kg de lluç.
4 ous.
250 gr. de pernil cuit La Selva.
1 ceba gran.
1 copa de ratafía.
75 gr. de pa rallat.
Sal.
Pebre blanc.
Oli d'oliva.
Paper d'alumini.
Per a la Salsa:
250  gr. de raïm blanc.
150 ml. de nata de cuina.
25 gr. de mantega.
Pebre blanc.
Sal.
Per a la teula de pernil cuit:
6 rodanxes molt primes de pernil cuit.
Dues fulles de paper de fornejar.

Amb aquests ingredients ens sortiran dos rulos petits o un de gran.

Elaboració:
Piquem la ceba i la posem a sofregir lentament.
Filetegem i netegem el lluç de pells i espines. El piquem el mes finament que puguem.
En un bol afegim el lluç, el pa rallat, la ceba ben caramelitzada, els ous ben batuts, la copa de ratafía, un fil d'oli d'oliva, salpebrem i barregem fins a obtenir una massa.
Tallem el pernil cuit en tires fines.
S'agafa un paper d'alumini en forma allargada i col·loquem una capa de picat de lluç i damunt una capa de pernil cuit (la meitat). Seguidament una altra capa de massa de lluç i la resta de pernil cuit, acabem amb una capa de lluç, enrotllem el paper d'alumini estrenyent-ho el més possible, les puntes les tanquem com si fos un caramel.
Fornejem a 180C durant aproximadament una hora. Podem anar donant-li tornades perquè la cocció sigui més uniforme. També podem posar-li un llit de sal humitejada en aigua perquè no quedi tan sec.
Comprovem la cocció i reservem. Podem posar-li un pes perquè ens quedi més atapeït.
Fem una salsa de raïms. Els treiem les llavors i  passem els grans pel xinès.
En una paella reduïm al 50% el suc dels raïms. Afegim la nata, reduïm, salpebrem i lliguem amb la mantega.
Com a decoració fem unes teules de pernil cuit. Posem unes rodanxes petites entre dos papers de forn i els fiquem al mateix a uns 200º durant 10 minuts.
Desenganxem del paper de forn i deixem que es refredin (s'enduriran encara més en refredar).
Per últim, tallem en rodanxes el rulo una vegada ben fred perquè no se'ns trenqui.
Emplatem salsegem i decorem amb les teules.

Podem servir calent o fred.

Amb aquesta recepta participo en el tercer concurs de receptes par a blogaires de la revista Cuina 

2 comentarios:

  1. Sembla ben bo, Joan Josep! Veig que ets finalista, com jo, del Dia Cuina. Ens veiem a Manlleu ben aviat! abraçades.

    ResponderEliminar
  2. Ens veiem a Menlleu i disfrutarem de un bon dia................Gràcies

    ResponderEliminar