miércoles, 29 de septiembre de 2010

TORNEAR CHAMPIÑONES.

Tornear champiñones de una forma sencilla.

También podemos a través de este enlace ver tipos de cortes y técnicas culinarias.
Siempre de forma sencilla.
Espero que os guste.

lunes, 27 de septiembre de 2010

30a MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA. 23-26 DE SETEMBRE 2010. BARCELONA.

Com cada any coincidint amb les festes de la Mercè i sempre en el joc emblemàtic del Moll de la fusta es celebra la mostra de vins i caves de Catalunya.

Durant aquest 30 anys, la Mostra s’ha convertit en un referent pel sector vitivinícola en la divulgació i promoció dels seus productes a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, esdevenint una cita imprescindible de les festes de la Mercè. Així, la Mostra és un aparador excel·lent per a informar els consumidors de tota Catalunya, que assisteixen a les festes de la Mercè, així com als visitants d’altres països, de l’excel·lent qualitat dels nostres vins i caves.

jueves, 23 de septiembre de 2010

ESPORUS. Centre de conservació de la biodiversitat Cultivada.





Avui en dia quan anem al mercat i intentem comprar uns tomàquets com els de abans ens troben amb uns que no tenen gust a res, i no dic ja fora de temporada, sinó en ple estiu.
Entitats com L’associació L’era son necessàries, si volem que poc a poc
es revaloritzen les varietats locals, que es mantenen per el bon afer de pagesos i petits aficionats que any rere any conserven les llavors de tota la vida.
A vegades aquestes varietats son molt locals i inclús algunes solament viuen graciés a que un pagès las cultiva. Així que sense un banc de llavors i una bona recerca es perdrien.
Esporus realitza un treball encomiable.
.........................................................................
Conservar els recursos genètics va molt més enllà que salvar les espècies. L’objectiu consisteix en conservar suficient diversitat dins de cada espècie per assegurar que el seu potencial genètic es mantingui.
Esquinas-Alcázar
........................................................................
.
Qui som?
.
A Esporus realitzem tasques de revalorització, divulgació i recerca de nous usos de varietats locals.
La nostra vocació és la de vetllar per aquells aspectes relacionats amb la biodiversitat cultivada que a casa nostra actualment estan més mancats, com és la conservació de varietats de conreus herbacis i les tasques de revalorització, divulgació, recerca de nous usos i garantir l’accés a aquest patrimoni, ja que la conservació en els bancs de germoplasma no garanteix l’accessibilitat al Patrimoni genètic agrícola per part dels agricultors.
La producció de llavors es realitza en col·laboració amb l'Escola Agrària de Manresa del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.
Esporus és un projecte de l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics.
.
OBJECTIUS
.
La recuperació del cultiu i del consum de les varietats locals.
La transferència del coneixement associat a aquestes varietats.
El repartiment del material vegetal per assegurar-ne l’ús.
,
QUÈ FEM?
.
Prospecció etnobotànica: cerquem i recollim de mans dels pagesos cultius de varietats locals o tradicionals amb la informació que hi va lligada.
Multiplicació de les llavors amb l’objectiu que aquestes varietats es vagin introduint en els nostres horts i plats.
Conservació de totes aquelles varietats cedides pels pagesos, sembrant-les, recollint-les i envasant-les.
Caracterització agronòmica i organolètica per valorar la viabilitat de les varietats locals a nivell comercial i conèixer l’acceptació per part dels consumidors.
.
Difusió :
.
Jornades de portes obertes (una cada estació de l’any).
Tallers pràctics.
Xerrades amb pagesos savis.
Subministrament de llavor i planter.
Tasts de varietats locals.
Exposició dels resultats de la caracterització.
Campanya col·labora amb la biodiversitat cultivada.
Estem oberts a acollir i donar suport a treballs i estudis relacionats amb la nostra activitat (pràctiques d’empresa, estudiants i altres).
.
Com a exemple un recull de tomateres del seu catàleg de varietats:
.
catàleg de varietats
El catàleg de varietats és el recull de totes les llavors recuperades per les diferents entitats que formen la Xarxa Catalana.
Resultats de la búsqueda
SOLANÀCIES
Tomàquet




miércoles, 22 de septiembre de 2010

ZANAHORIAS GLASEADAS.

Las zanahorias glaseadas nos pueden servir para multitud de platos y momentos.

Pero siempre son una delicia como pica pica.

Yo personalmente me gustan frias y me las como como si fueran un aperitivo con palillos............






Ingredientes para 4 personas:

.

600 gramos de zanahorias
Mantequilla

Azúcar
Perejil
Menta
Sal.

.

Preparación:

.

Pelamos las zanahorias y las torneamos, también las podemos cortar en rodajas o como mejor nos parezca.

En una cazuela, con agua y sal las cocemos durante unos 7-8 minutos a fuego suave, lo justo para que queden un poco duras. Las colamos y las pasamos por agua fría.

En una sartén fundimos la mantequilla, añadimos las zanahorias y las espolvoreamos con una cucharada de azúcar. Las rehogamos durante unos 5 minutos a fuego lento y para acabar las decoramos con perejil y menta picados.




viernes, 17 de septiembre de 2010

XXIII Jornades Micològiques Internacionals, XXXII Exposició de bolets i XV Degustació de bolets. Esplugues de Llobregat.



XXIII Jornades Micològiques

Internacionals de Esplugues de Ll., del 17 al 24 d’octubre de 2010.

XXXII Exposició de bolets i XV Degustació de bolets , 23 i 24 d’octubre de 2010.

Al Casal Cultural Robert Brillas. C/ Àngel Guimerà 38, Esplugues de Llobregat, 08950.

.

Com cada any els socis i amants de la micologia d´Esplugues de Llobregat tenim la oportunitat de gaudir uns dies de la nostra gran pasió.

.

Programa científic :

,

Diumenge 17 / Sunday 17th / Domingo 17 :

Arribada a Sant Feliu de Pallarols, comarca de La Garrotxa, dels micòlegs

invitats i participants a les Jornades, de diferents llocs d’Europa

Arrival in Sant Feliu de Pallarols (La Garrotxa) Girona, of all the mycologists

taking part in the XXIII Mycologic act from all around Europe

Llegada a Sant Feliu de Pallarols comarca de La Garrotxa, Girona, de todos los

asistentes a las Jornadas, de diferentes puntos de Europa.

,

Dilluns 18, dimarts 19, dimecres 20, dijous 21

Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday

Lunes, martes, miércoles y jueves :

Recollida de bolets a càrrec dels socis de l’entitat, micòlegs i participants.

Estudi i classificació de les diferents espècies recollides

Lloc de trobada: Sant Feliu de Pallarols

Mushroom’s gathering. Study and classification in the meeting’s room of the

Sant Feliu de Pallarols

Recolección de setas. Estudio y clasificación de las especies recogidas en Sant

Feliu de Pallarols

.

Divendres 22 / Friday 22th / Viernes 22 / 10 h :

Muntatge i preparació de l’exposició al

Preparing and mounting the exposition in

Montaje y preparación de la exposición en el

Casal de Cultura Robert Brillas - Esplugues de Llobregat

.

Programa exposició i degustació:

,

Dissabte 23

10 h Obertura de l’exposició de bolets al públic

12 h Inauguració de la XV degustació de bolets

12.30 h Taller infantil amb l’actuació del Màgic Jaïr

18 h Actuació de l’Esbart Vila d’Esplugues al Casal Robert Brillas

que ens oferirà un espectacle de dansa catalana.

Seguidament actuació de la Coral Joves Musicòrum d’Esplugues

.

Diumenge 24

10 h Obertura de l’exposició de bolets al públic

12 h Degustació de bolets.

Actuació de la Colla de Bastoners d’Esplugues

12.30 h Taller infantil amb l’actuació del Màgic Jaïr

14 h Cloenda de l’exposició.

.

VERMUT

Tapes variades shiitake

Preu: 7€ (beguda inclosa)

.

MENÚ

Crema de Bolets

Fideuà de Ceps “Boletus edulis” i Shiitake “Lentinus edodes”

Fricandó amb Moixernons “Marasmius oreades” i Fredolics

“tricholoma portentosum”

Broquetes de Fruita Fresca

Preu: 17€ (beguda inclosa)

.

Organitza: Amics de la Micològia d'Esplugues.


jueves, 16 de septiembre de 2010

PURÉ DE CARBASSA.



PURE DE CARBASSA:

.

Ingredients per a 4 persones:

1 kg. de carbassa pelada i sense llavors.

250 grs. de patata.

1 ceba.

½ l. brou vegetal.

oli d'oliva.

Sal.

.

Elaboració:

.

En una olla amb una mica de oli saltegen la carbassa tallada a daudets, la patata també tallada a daudets i la seva en ploma.

Una vegada ben saltejats tots els ingredients afegim el brou vegetal i rectifiquem de sal.

Deixem que cogui tot durant ½ hora i triturem, si ens queda una mica fibrós, ho passem pel xino.

Per decorar podem fer uns bocins de pernil salat o de pa fregit.

Es una recepta molt fàcil però molt bona.